Dobrodelnost

9. dobrodelni golf turnir (2019)

Anže in Joc visoko nad rekordom

Vrhunski športnik in izjemen podjetnik sta na dobrodelnem golf turnirju ponovno združila moči na zadnjo avgustovsko soboto v letošnjem letu in podrla rekord po zbranem denarju na dobrodelnih dražbah pri nas, saj sta na samo eni dobrodelni dražbi zbrala kar 239.757,75 evrov, ter se tako zapisala v zgodovino.

Leta 2019 ni prav nič novega, ko slišimo, da sta Anže Kopitar in Joc Pečečnik združila moči v duhu dobrodelnosti. Na že 9. dobrodelnem golf turnirju na golf igrišču Royal Bled sta znova zbrala dobre ljudi, ki so se najprej pomerili na prijateljski igri golfa. Ko se je zmračilo, je ob večerji in prijetnem druženju sledila dobrodelna dražba, ki bo za vedno ostala zapisana v zgodovini. Končna številka zbranih sredstev se je namreč ustavila pri novem rekordu – 239.757,75 eurih!

“Že deveto leto naju zvesto podpirate in tudi tokrat ste z nama zgradili nepredstavljiv projekt, ki je namenjen tistim, ki si tega ne upajo niti sanjati. Zbrana sredstva na letošnjem turnirju, bodo namenjena pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice in dobrodelni Ustanovi Rdeča Žoga za ureditev Mladinskega doma, katerega bodo koristili otroci in mladostniki, katerih družine ne preživljajo brezskrbnega vsakdanjika. Toplo se zahvaljujeva za vašo pomoč, vztrajnost in sodelovanje, saj je vsak kamenček v mozaiku potreben in pomemben – tudi tisti najmanjši,” Sta v en glas po končani dobrodelni držabi zbranim gostom povedala Anže in Joc.

Od zbranega rekordnega zneska 239,757.75€, smo 15,000.00€ donirali Splošni bolnišnici Jesenice za nakup naprav za razgibavanje namenjene otrokom, preostanek denarja pa gre za obnovo že omenjenega mladinskega doma, v katerem bodo lahko otroci iz socilno ogroženih družin uživali brezskrbne dneve.

8. dobrodelni golf turnir (2018)

AK11 in Joc v dobrodelne namene s ponovnim rekordom

Sicer deževna sobota, 25.08.2018 bo datum, ki ga bomo ponovno zapisali kot najuspešnejšega v dobrodelnem smislu. Ko se vrhunski športnik in izjemen podjetnik srečata, nastane projekt, ki vzame sapo.

Že osmo leto zapored smo se zbrali skupaj, na enem izmed največjih, če ne kar največjem športnem dogodku z dobrodelno noto:

“Predanost, presežki in volja so postali del naju in naše ekipe in počaščena sva, da naju zvesto podpirate in skupaj z nama gradite našo skupno prihodnost za boljši jutri in tako pripomorete v neskončnem mozaiku pomoči potrebnim. S skupnimi koraki bodo sredstva zbrana na letošnjem dogodku pod okriljem Ustanove Rdeča Žoga, pomagala kar lepemu številu prejemnikov. Iskrena hvala, za vašo neprecenljivo pomoč in posluh za sočloveka, ki je v današnjem hitrem tempu, še kako pomemben, da malo postane veliko in nemogoče dosegljivo!” pravita Anže in Joc.

Zahvalili bi se tudi vsem ostalim sponzorjem, brez katerih zgodba ne bi bila tako izjemna: Addiko Bank, AK11, Akron, Akrapovič, Accentec, akdemski slikar Roman Slekovec, Adriatic Slovenica, Boris Kikelj, Cargo Partner, Conditus, Cvetličarna Khaya, Decor & Design, Dr. Glass, DZS, Futur Marketing, Golfarna, Golf igrišče Royal Bled, In.Co Invest, Interblock, Krili, Kirurgija Bitenc, Malalan, Makplast, MennYacht, Mijaks Investicije, Milsped, Mit, NLB, Optika in Diagnostika Clarus, Plastika Skaza, Tapetništvo Novak, POS Elektronček, Riko, Rap-ing, Star Travel, Slovenian Business Club, Summit Avto, Suzo Happ, Vzajemna in znana slovenska imena kot so Filip Flisar, Goran Dragić, Tina Maze, Domen Prevc, Jurij Tepeš, filmski in televizijski igralec, režiser in stand up komik Branko Đurić Đuro, Uroš Slak, skupina Kvatropirci in kvartet Ars Lumina, posebna zahvala gre tudi Predsedniku RS Borutu Pahorju ter mnogim drugim.

Od zbranega rekordnega zneska 163.600,00 €, se bodo sredstva razdelila sledeče:

10% se prihrani za prihodnje leto, preostalih 90% se pa razdeli tako, da 25% namenimo nakupu letovišča za otroke socialno ogroženih družin, preostali znesek se pa razdeli med izbranih osem prejemnikov:

1. Tri socialno ogrožene družine, ki želijo ostati neimenovane

Družina, ki sredstva potrebuje za alternativno pomoč otroku, ki boleha za rakom
Družina, ki potrebuje sredstva za dodatne terapije avtističnega otroka, saj bi otroku omogočila možnost napredovanja razvoja
Družina, ki potrebuje sredstva za osnovno preživetje treh otrok, neozdravljivo bolnih staršev
2. Posameznik Gaber Novak

Gaber najbolj nujno potrebuje sredstva za ureditev osnovnih pogojev za bivanje in medicinske pripomočke.

3. Pediatrični oddelek Splošne bolnišnice Jesenice

Denar, katerega jim bomo namenili bodo porabili za nakup aparata za 24 urno merjenje EKG (aparat, ki poleg ljubezenskih težav pri bitju srca zazna tudi bolezenske motnje).

4. Vid Kavnik – letna štipendija za mladega judoista

5. Sara Pavlin – letna štipendija za mlado tekačico na smučeh

6. Martin Bizjak – letna štipendija za perspektivnega hokejista

Iskrena zahvala vsem sodelujočim!

7. dobrodelni golf turnir (2017)

Anže in Joc podirata rekorde v dobrodelne namene

Sobota, 26. 08. 2017 je bila dan presežkov predvsem v dobrodelnem smislu. Skupno za sedem različnih prejemnikov so sredstva zbirali vsi, ki imajo nekaj dobrodelne note v sebi, predvsem predana pa sta temu tradicionalnemu turnirju naš nadvse uspešni hokejist, Anže Kopitar in uspešen podjetnik, Joc Pečečnik, ki vanj verjameta že skupno peto leto zapored.

Ko se je vroč, poletni dan prevesil v noč je napetost na dogodku naraščala, vse dokler ni bil znan podatek zbranih sredstev, ki je zopet podrl rekord, saj se je zbralo vrtoglavih 110.871,80 EUR. Odlična novica za prejemnike in težka naloge za organizatorje, saj je tak znesek v Sloveniji res težko preseči.

V sedmih letih dobrodelnega golf turnirja Anžeta Kopitarja se je zbralo že 329.361,22 evrov!

Tokrat smo z zbranimi sredstvi pod okriljem Ustanove Rdeča Žoga, Fundacije SBC na pomoč priskočili Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju “Vesele nogice” za projekt Zvesti donator, kjer v programih lahko pomagajo večjemu številu otrok in njihovim družinam, Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju “Namesto pike vejica”, ki bo poleg ostalim njihovim članom, sredstva namenil tudi Nejcu Robiču, ki je ob porodu utrpel dihalno stisko in možganske krvavitve, posledica je huda oblika cerebralne paralize – V. stopnja, Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice za nakup aparata za 24 urno merjenje EKG (aparat, ki poleg ljubezenskih težav pri bitju srca zazna tudi bolezenske motnje), Zvezi Prijateljev Mladine Ljubljana Moste Polje za projekt Mladi in Evropa – potovanje po osrednji in južni Italiji za 8-10 perspektivnih mladostnikov ter vikend tabor za okoli 20 ogroženih družin ali več kot 60 oseb v jesenskem obdobju in ter trem mladim in talentiranim športnikom, Lovru Planku (biatlon), Luciji Šušteršič (atletika) in Gašperju Štihu (plavanje).

Boljši jutri so omogočili: Akrapovič, Arkas, Avto hiša Vrtač, Accentec, Avto Aktiv, Blažič, robni trakovi, Conditus, Cvetličarna Khaya, Dat-con, Decor & Design, Dr. Glass, Elvez, E-branjevka, Elbacom, Eurocom, GEC Plešce, Golf igrišče Royal Bled, Icepeak, Iskratel, Jezeršek Gostinstvo, Kirurgija Bitenc, Lotrič Meroslovje, Lumar, Makplast, MennYacht, Mebor, Modri val, Mit, NLB, Plastika Skaza, POS Elektronček, Riko, Roto, Star Travel, Summit Avto, Vitraj in znana slovenska imena kot so Filip Flisar, Luka Dončič, Domen Prevc, Jure Košir, Tomaž Vnuk, Peter Mankoč, Goran Dragič, voditelja in stand up komika Denis Avdič in Vid Valič, pevka Ditka in Zmagovalka Slovenija ima Talent 2014 Jana Šušteršič, čarodej Magic Aleksander in mnogi drugi.

Prav je, da ob koncu zapišemo še rezultate samega turnirja. Absolutne zmage so se veselili Njegoš Šolak, Daniel Kraljič, Saša Nemanič in Toni Božič, v neto kategoriji so bili najboljši Dragan Šolak, Anže Kopitar, Joc Pečečnik in Tomaž Razingar.

Iskrena zahvala vsem sodelujočim!

Foto: Andrej Križ in Tadej Majhenič

6. dobrodelni golf turnir (2016)

Zbrali rekordnih 62.064 evrov

V soboto, 27. 08. 2016, sta v zavetju tople poletne noči, Anže Kopitar ter glavni organizator in pokrovitelj 6. dobrodelnega golf turnirja, Joc Pečečnik in njegova skupina Interblock, skupaj s številnimi podjetniki, športniki in posamezniki predano zbirala denar, vse dokler ni bil prodan zadnji licitacijski predmet. Vrhunec večera z razglasitvijo višine zbranih sredstev in podelitvijo simboličnih čekov prejemnikom sredstev, je orosilo marsikatero oko.

“Vsako leto znova smo presenečeni, koliko posluha in sočutnih ljudi se pridruži našemu, sedaj že tradicionalnemu dogodku”, je komentiral Joc Pečečnik, ustanovitelj in lastnik Skupine Interblock, ki je že četrto leto zapored tudi glavni organizator in pokrovitelj Anžetovega golf turnirja. “Tokrat smo zbrali res izjemnih 62.064,42 EUR in s tem omogočili šestim različnim prejemnikom, vsaj malo boljši jutri”.

V šestih letih se je na dobrodelnih turnirjih Anžeta Kopitarja skupno zbralo že 218.489,42 evrov.

Tokrat smo z zbranimi sredstvi pomagali Emily, 14-mesečni deklici, ki se že nekaj mesecev bojuje s smrtonosno boleznijo, saj je zbolela za redkim otroškim rakom — nevroblastomom. V prihodnjih mesecih jo čaka specialistično zdravljenje v tujini. 6-letnemu Jakobu Zupan, ki ga letos čaka še ena operacija kolka na Floridi, Centru za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa v Radovljici, ki skrbi za otroke, mladostnike in odrasle osebe z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju, Društvu rejnic celjske regije, ki skrbijo za 130 otrok v rejništvu in bodo v okviru donacije omogočile njihovim otrokom in mladostnikom poletno letovanje v Izoli, Centru za socialno delo Maribor, ki bodo ravno tako s sredstvi pomagali rejniškim otrokom in ŠK društvu Hrušica za izgradnjo večnamenskega igrišča za mlade in perspektivne športnike.

Boljši jutri so omogočili:

podjetje Akrapovič,
Anže Kopitar in njegova ekipa AK11,
Avto Aktiv,
Avtohiša Vrtač,
Blažič-robni trakovi,
Cvetličarna Khaya,
Decor & Design,
DEWESoft,
Draguljarna Malalan,
e-Branjevka,
Elvez,
Golf igrišče Bled,
HIT,
IcePeak,
Kirurgija Bitenc,
KZ Metlika,
Mit,
POS Elektronček,
Postojnska jama,
Povše Metal,
Riko,
Siliko,
Skaza,
Skupina Interblock,
Slovenian Business Club,
Stare Transport,
Volo (Star Travel),
VAL 202,

znana slovenska imena kot so Peter Prevc, Tim Gajser, Srečko Katanec, Brane Oblak, Jan Oblak, Uroš Zorman, Jure Košir, Bojan Križaj, novinar in voditelj Uroš Slak, voditelj in stand up komik Vid Valič, pevka Alya, čarodej Magic Aleksander (Slovenija ima talent) in številni posamezniki, ki so sodelovali bodisi z igralninami ali z nakupom licitacijskih predmetov, in nenazadnje Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je za dobrodelno licitacijo daroval prav posebno nogometno žogo z podpisom monaškega princa Alberta II.
Prav je, da ob koncu zapišemo še rezultate samega turnirja. Absolutne zmage so se veselili Dragan Šolak, Tim Gornik, Bojan Križaj in Peter Prevc, ki je tako kariero golfista začel s tretjim in prvim mestom, v neto kategoriji so bili najboljši Aleš Maček, David McDowell, Žiga Javh in Miloš Vujadinovič.

Rezultati
Iskrena zahvala vsem sodelujočim!

Foto: Andrej Križ in Tadej Majhenič

5. dobrodelni golf turnir (2015)

Zbranih 39.275 eurov razdelili petim prejemnikom

Na golf igrišču na Bledu se je 5. leto zapored odvijal dobrodelni turnir v golfu, ki sta ga soorganizirala Anže Kopitar in Joc Pečečnik. V duhu dobrodelnosti se je tokrat na večerni licitaciji zbralo 39.275 eurov sredstev za dobrodelne namene.

Na večerni licitaciji, ki je sledila igri golfa, ki jo je prvič v zgodovini turnirja za dobre pol ure prekinil dež, so bili na voljo privlačni športni rekviziti slovenskih najboljših športnikov in športnic. Zbrani gostje so tako za dober namen lahko kupili dres slovenske reprezentance Anžeta Kopitarja, njegovo palice in rokavice, igro golfa z Anžetom, tekmovalni dres Tine Maze, dres Gorana Dragiča, žogo s podpisom Gorana Dragiča, rumeno majico za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v poletih Petra Prevca, podpisan dres lige prvakov Marcosa Tavaresa, dres slovenske nogometne reprezentance, golf zastavico sponzorjev s podpisom Anžeta Kopitarja, žensko dizajnersko torbico Kartell Grace Kelly in dizajnerski stol blagovne znamke Kartell.

Tokrat pomagali kar petim pomoči potrebnim
Za vse zgoraj naštete predmete so gostje odšteli skoraj 40.000 eurov, natančneje 39.275 eurov, ki so šli pomoči potrebnim ljudem.

Skupno 5.500 eurov sta prejeli članici slovenske reprezentance v sedeči odbojki, Lena in Jana, ki sredstva potrebujeta za pasivno protezo prilagojeno za igranje odbojke.

10.000 eurov je prejela Ustanova Rdeča žoga, za pomoč izvedbe programa Omogočimo sanje.

2.000 eurov je prejel dom Matevža Langusa v Radovljici, 6.000 eurov pa je bilo podarjenih Kovkarjevi kajži, ki leži v Zgornji Luši v Selški dolini in velja za najstarejšo leseno hišo v Sloveniji. Kajža predstavlja bogato dediščino, zaradi zaščitenosti pa ji je onemogočena obnova slamnate strehe, a to se bo s to donacijo lahko spremenilo.

Preostalih 15.775 eurov je prav tako dobila Ustanova Rdeča žoga, ki bo znova pomagala socialno ogroženim družinam in otroke odpeljala na zaslužene počitnice.

V petih letih se je na dobrodelnih turnirjih Anžeta Kopitarja skupno zbralo že 156.425 eurov.

Prevc prvič v življenju in takoj med najboljšimi
Na tretjem dobrodelnem turnirju so s svojo pojavo znova velik delež k dobrodelnosti prispevali tudi številni znani obrazi s športnih prizorišč. Vabilu so se tako odzvali Jure Košir, Dejan Košir, Tomaž Razingar, Marcel Rodman, Boštjan Goličič, Michael Raffl, Andreas Kristler, Bojan Križaj, Tomaž Vnuk, Primož Ulaga in nenazadnje Peter Prevc, ki je prvič v življenju poprijel za palico za golf. Vsem omenjenim in ostalim prijateljem dobrega srca iskrena hvala za ponovno snidenje na dobrodelnem turnirju na Bledu!

Za konec še najmanj pomembni del, a vseeno nezanemarljiv. Absolutni zmagovalci igre Texas scramble so postali Gregor Stojanovič, Miha Studen, Gašper Markič in Dejan Košir, najboljša trojica po neto seštevku pa je bila sledeča:

1. Bojan Križaj, Michael Raffl, Alexander Rauchenwald, Andreas Kristler
2. Tilen Žitnik, Barbara Beč, Adam Osmančevič, Tina Slabe
3. Tomaž Kunstelj, Gregor Fric, Daniel Kraljič, Peter Prevc

Najdaljši udarec pri moških: Tilen Žitnik – 278 metrov
Najdaljši udarec pri ženskah: Eva Golc – 225 metrov
Najbližje luknji: Robert Rons – 1,99 metra

4. dobrodelni golf turnir (2014)

Zbrali rekordnih 42.950 eurov!

Malce oblačno, a zato nič manj pozitivno petkovo jutro, je pisalo 27. junij 2014, dan, ki je oznanjal dobra dela, dobro voljo in veliko posluha za humanitarnost. Minuli petek se je v sodelovanju s skupino Anze’s Eleven odvijal že 4. dobrodelni in tradicionalni golf turnir Anžeta Kopitarja, katerega glavni pokrovitelj je bila Skupina Interblock in njen lastnik, Joc Pečečnik.
Dogodek se je odvijal pod sloganom »PLAY LIKE A CHAMPION« in z zbranimi sredstvi, ki so letošnje leto dosegla rekordni znesek, kar 42.950,00 EUR, omogočil projekt ‘Omogočimo sanje’ pod okriljem Ustanove Rdeča Žoga v izvedbi Zveze prijateljev mladine ter projekta nakupa ročne proteze za Tonija iz Senovega in Sašota iz Vipave pod okriljem Soče – Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS.

V vihtenju golf palice se je preizkusila zanimiva družba, ki so jo oblikovala znana imena iz sveta športa, med drugimi tudi nekdanja smučarska šampiona Jure Košir in Bojan Križaj ter nekdanji smučarski skakalec Primož Ulaga, aktualni in nekdanji hokejisti Tomaž Vnuk, Marcel Rodman, Boštjan Goličič, David Rodman, Žiga Jeglič in Andrej Tavželj ter številni gospodarstveniki in mnogi drugi. Vrhunec dogodka se je zgodil, ko se je uradnemu odprtju turnirja pridružil Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor in tako tudi sam podprl ta izjemen humanitaren projekt.

Posebna zahvala Jocu Pečečniku in njegovi skupini Inteblock, vsem igralcem in sodelujočim ter pokroviteljem: Akrapovič, Riko Hiše, Plastika Skaza, Star Travel, Pro-vizija, Postojnska jama, Blažič, robni trakovi, Roto, Siliko, Dat-Con, Eligo Bled, Lotrič meroslovje, Kirurgija Bitenc, MKL systems, Kovis, Modri Val, Gostinstvo Jezeršek, Merit International, Cvetličarna Omers in Tope Group, da so pripomogli k uresničitvi tega projekta, za njihov doprinos in posluh za sočloveka, saj brez njih besede ne bi postale dejanja.

3. dobrodelni golf turnir (2013)

Za dobrodelne namene zbrali 26.200 evrov!

Na Kraljevem golf igrišču na Bledu se je zadnjo soboto v juniju 2013 odvijal 3. dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja, ki je tokrat potekal pod sloganom

Anže Kopitar je skupaj s svojo ekipo Eleven in skupino Elektronček ter njegovo blagovno znamko Interblock, katere predsednik je Joc Pečečnik, na Bledu znova izpeljal odlično dobrodelno akcijo, ki je v enem dnevu na enem mestu združila uspešne in pomembne ljudi iz sveta športa, posla in zabave. Med Anžetovimi gosti so bili med drugim tako Goran Dragič, Bojan Križaj, Jure Košir, Dejan Košir, Primož Ulaga, Luka Slabe, David Špiler, David Rodman, Žiga Jeglič, Andrej Tavželj, Boštjan Goličič, Tim Gornik, Gašper Kopitar, Miha Studen, Daniel Kraljič, Matjaž Kopitar in znani igralec iz priljubljene serije Prijatelji, Matthew Perry.

Vsa našteta znana imena so skupaj s povabljenimi s strani Elektrončka dan zaključili v izjemno prijetnem vzdušju in s toplino v srcu, saj se je na dobrodelni dražbi zbralo 26.200 evrov, ki so bili razdeljeni med tri ustanove. 8.733,33 evrov je prejelo društvo Sonček, ki bo sredstva porabilo za vgradnjo osebnega dvigala v stanovanjski skupnosti na Pragerskem, 8.733,33 evrov je odšlo v roke Kulturno-športnega društva Hrušica, ki bo s sredstvi obnovila svojo športno infrastrukturo, 8.733,33 evrov pa je odšlo k Ustanovi Rdeča Žoga.

Do omenjenega dobrodelnega zneska smo prišli s pomočjo nesebičnih ljudi, ki so odkupili dražene predmete na licitaciji. Tako so bili na voljo podpisani dresi od Dustina Browna, Drewa Doughtyja, Mika Richardsa, Jonathana Quicka, Luca Robitaillea, Kobeja Bryanta, podpisan dres celotne ekipe Los Angeles Kings iz leta 2012 (Stanlyjev pokal), Anžeta Kopitarja, Gorana Dragiča in podpisana palica Anžeta Kopitarja.

Tekmovalni del 3. dobrodelnega golf turnirja tudi tokrat ni bil v ospredju, a na koncu so vendarle vsi udeleženci in njihovi spremljevalci z veseljem prisluhnili rezultatom. Najboljšo bruto ekipo so tako sestavljali Matjaž Kopitar, Dejan Košir, Daniel Kraljič in Božo Tratar, najboljšo neto ekipo Gašper Kopitar, Cody Lutz, David Špiler in Tim Gornik, razglašeni pa so bili tudi igralci z najdaljšim udarcem v moški in ženski kategoriji ter igralci, ki so se z udarcem najbolj približali luknji. Med moškimi sta nagradi pobrala Tim Gornik (288 m) in Vlado Roksandič (0,54 m), med ženskami pa Sonja Poljanšek Škrabec (177 m) in Elvira Marčeta (15,08 m).

Na koncu velja zahvala prav vsem sponzorjem in udeležencem ter predvsem donatorjem ter poziv k ponovnemu snidenju: “Vidimo se ponovno prihodnje leto zadnjo soboto v juniju”. HVALA!

2. dobrodelni golf turnir (2012)

Več kot 25 tisoč evrov za dobrodelnost

Anže Kopitar, prvi Slovenec, ki je osvojil naslov prvaka lige NHL, je na Bledu znova združil svoje prijatelje, vrhunske športnike in tiste, ki imajo posluh za sočloveka. Z zbranimi sredstvi na drugem dobrodelnem golf turnirju, ki ga je pripravil v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav in skupino Anze’s Eleven, je v sklopu projektov Otroci v srcu narave in Zveze društev prijateljev mladine Jesenice omogočil brezskrbno počitnikovanje otrok, ki si tega sicer ne bi mogli privoščiti, Kulturno športnemu društva Hrušica pa je zagotovili pomoč pri obnovi športne infrastrukture.

Na blejskem igrišču za golf, ki je najstarejše igrišče v Sloveniji in slovi kot eno najlepših v srednji Evropi, se je zbrala vrhunska zasedba športnikov in prijateljev Anžeta Kopitarja, enega največjih slovenskih športnih zvezdnikov. V tem zavetju narave so se članu Los Angeles Kingsov med drugim pridružili Jan Muršak, drugi Slovenec v ligi NHL, Anžetov soigralec Justin Williams, kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar ter Marcel in David Rodman, Tomaž Vnuk in Gašper Kopitar, avstrijski reprezentant Gerhard Unterluggauer, selektor naše hokejske reprezentance Matjaž Kopitar, košarkarska mojstra Goran Dragič in Boris Gorenc, smučarska asa Bojan Križaj in Jure Košir, rokometaša Uroš Zorman in David Špiler, prišla sta tudi veslača Miha in Tomaž Pirih, nekdanji svetovni prvak v deskanju na snegu Dejan Košir, finski strokovnjak hokeja na ledu Kari Savolainen ter novinar ameriške televizijske mreže NBC Nick Gismondi. Zavedajoč se, da je njihova odgovornost tudi skrb za šibkejše, so udeleženci drugega dobrodelnega golf turnirja zbirali več kot 25.000 evrov sredstev za projekt Otroci v srcu narave, Zvezo društev prijateljev mladine Jesenice in Kulturno športno društvo Hrušica.

“Veseli me, da smo znova naredili nekaj dobrega za naše najmlajše. S skupino Anze’s Eleven in Zavarovalnico Triglav nam namreč ni vseeno, kakšna bo naša skupna prihodnost. Korak za korakom, kot je bil tudi današnji dobrodelni turnir v golfu, skrbimo za večje zavedanje pomena aktivnega športnega udejstvovanja, zdravega življenja, pozitivne energije in družbene odgovornosti. Z osvojitvijo Stanleyjevega pokala so se mi uresničile otroške sanje. Zakaj ne bi tudi mladim prižgali iskrico veselja in jim omogočili nepozabno doživetje v naravi,” je povedal Anže in veselje, spomine na nepozabno sezono ter občutke ob naslovu prvaka lige NHL delil z udeleženci srečanja.

Izjemno privlačen športno-družabni dogodek na Kraljevem golf igrišču na Bledu je sooblikovala Zavarovalnica Triglav, ki je pomemben partner športa in družba z izjemno odgovornim odnosom do družbe. Zmagovalci so bili na koncu vsi, še posebej pa so se na drugem dobrodelnem turnirja Anžeta Kopitarja na Bledu izkazali Miha Studen, Stane Bolha, Gregor Ušeničnik in Mitja Eržen.

Za uspešno organizacijo golf turnirja se še posebno zahvaljujemo Zavarovalnici Triglav, Savi, Dinners, Autocommercu in Jelovici. Hvala!

1. dobrodelni golf turnir (2011)

Za dobrodelnost več kot 23 tisoč evrov

Anže Kopitar, eden najboljših hokejistov na svetu, je 11. 6. 2011 v okviru delovanja Anze’s Eleven na blejskem Kraljevem igrišču organiziral svoj prvi dobrodelni turnir v golfu – Anze’s Eleven & SKB Začetni udarec.
Na dobrodelnem turnirju Anze’s Eleven & SKB Začetni udarec smo zbrali več kot 23.000 EUR. Sredstva smo namenili Splošni Bolnišnici Jesenice za nakup vrtalke za operacijski blok (10.000 EUR) in Zvezi Društev Prijateljev Mladine za letovanje socialno ogroženih slovenskih otrok v Pineti pri Novigradu (7.377 EUR). Več kot 6.000 EUR se je prek Zveze Društev Prijateljev Mladine namenilo nakupu šolskih potrebščin socialno ogroženim šolarjem v Sloveniji.

Anžetu se je na dobrodelnem golf turnirju Anze’s Eleven & SKB Začetni udarec pridružilo več kot 50 strank banke SKB, ter številna znana imena slovenske športa, med njimi seveda oče Matjaž in brat Gašper, brata Marcel in David Rodman, Jure Košir, Dejan Košir, Daniel Kraljič, Jan Muršak, Boris Gorenc, Tomaž Razingar, Valter Birsa, Zala Pia Jenko, Miha Pirih, Grega Vidmar, Bojan Križaj, Ernest Aljančič, Per Nygårds, Patrick Pilloni, Tomaž Čižman in Gerhard Unterluggauer.

Zmagovalci so bili vsi, še posebno pa so se na prvem dobrodelnem golf turnirju Anžeta Kopitarja izkazali Tomaž Razingar, Srečko Medven, Aleš Stopar in Mitja Zorn.

Kontakt

Luka Dolar
luka@hockeyacademy.si

Sledite nam